Skulpturer er kunst

Kunst er skulpturelt

Op: Skulptur og malerier af Lotte Kjoeller i Pakhuset, Nykøbing Sjælland 2015

Til venstre: Lotte Kjoellers skulptur og malerier i Cobraroom nær Sophienholm 2016

Om skulptør Lotte Kjøller


Mit navn er Lotte Kjøller. Jeg er født 1966 i Danmark. Jeg arbejder i København. Jeg er skulptør, forfatter, fotograf, billedkunstner og illustrator. Jeg både skriver, illustrerer, maler, tegner, underviser, laver skulptur og holder foredrag. Min skabertrang er stor, og jeg er nysgerrig og kreativ på mange områder. Jeg er uddannet billedkunstner og mest autodidakt som skulptør.  Jeg har dog modtaget undervisning af Svend Wiig Hansens elev Tove Elmquist. Jeg har været medlem af Billedkunstnernes Forbund i mange år, samt Dansk Forfatterforening som illustrator siden 2002, og som lyriker siden 2009.

Om Lotte Kjøllers skulpturer


Jeg lavede min første skulptur 1995. Mine Skulpturer er altid skabt i dualismen mellem kunstneren og den levende model. De er udtryk for ”den stumme samtale” mellem kunstneren og hendes muse. Skulpturerne er alle modelleret direkte efter det levende menneske, som regel i stærk stentøjsler med chamotte, eller hvid porcelænsler, derefter brændt, og nogle gange glaseret (eller glaseret med glasur efter egen opskrift). Skulpturerne er ret hårdføre og går ikke let i stykker. Jeg modellerer mine skulpturer op fra lerets grundform, og lader leret som er et levende, organisk materiale, selv bestemme præcist hvordan resultatet bliver. Det er ikke altid, jeg glaserer mine skulpturer, da brændt ler som ren, mat og ru flade også er smuk. Jeg kombinerer forskellige materialer fx sten og ler, og opnår på den måde et sammenspil mellem de forskellige typer af overflader. Jeg blander gerne en skulptur af stentøj med en sokkel af sten eller granit. Det giver en god kontrast mellem det bløde ler og den hårde sten som det ses nedenunder. I 2019 støbte jeg min første bronze skulptur hvilket lykkedes temlig godt. Jeg glæder mig til at lave flere.

NYESTE GALLERIER


skulpturer, der tiltrækker opmærksomhed. Klik på billedet og gå til siden.

Glasering


Nogle skulpturer er glaseret med almindelig stentøjsglasur ligesom ”Den badende” nedenfor. Nogle er glaseret med glasur efter egen opskrift ligesom andet billede på denne side af ”Gordon”. Denne personlige opskrift er blevet brugt til mange skulpturer efter 2001, hvor patina enten ligner messing eller bronze. Nogle skulpturer er modelleret i porcelænsler (hvilket jeg er begyndt på i nyere tid) og glaseret efter egen opskrift med en glasur, der minder meget om metal. Det giver dem en mere blank overflade i en gylden tone, der vel mest minder om messing.Buste


Jeg modellerer også buster efter levende model. Det er portrætter i ler og det er en stor udfordring at fange et menneskes ”karakter” i lerets form. Det er et stort arbejde. En buste kan godt bruge omkring 30 kg ler så den er tung, og opgaven er svær. Men lykkedes det kommer der et smukt resultat ud af det man kan have glæde af i mange år. Herunder kan du se 2 buster jeg har lavet, så kan du jo dømme selv.Kunstnerisk inspiration til skulpturer


Jeg har altid syntes at det er noget særligt når en skulptør tegner. Den måde han tegner sig hele vejen rundt om objektet på. Og jeg tror som kunstner på, at det at forme tredimensionelle skulpturer, også hjælper mig til at male bedre som billedkunstner. Det hjælper mig/tvinger mig til at tænke tredimensionelt og hele vejen rundt om objektet, og ikke kun todimensionelt. Som billedkunstner bliver du alt for ”vant til” en flad flade. Skulpturerne tvinger din hjerne til at tænke tredimensionelt og hele vejen rundt om skulpturen/billedet. - Og det hjælper også på malerierne, der så bliver mere tredimensionelle end de var før. Og den teori er faktisk kommet til at passe på mine billeder…Nogle skulpturer er inspireret af vor tros eksistens eller af den menneskelige urkraft. Vores forfædres urmoder og urfader, der bliver brugt som symbol helt op i vores tid. Den fede kvinde som symbol på frugtbarhed og den stærke mand som symbol på styrke, går nok aldrig helt af mode. Det er en af grundstenene i vores medarvede lager af symboler.


Awards


Faktisk har mine skulpturer gjort sig så meget bemærket, at jeg bliver nævnt med 5 skulpturer i Ane & Annimi Holst-Schmidts opslagsværk ”Dansk Keramik” og er nævnt i Kunstavisen hvor der blev skrevet at de”…Flere skulpturer, bl.a. ”Grubleren” i brændt ler med chamotte, 47 x 21 x 17 cm, udtrykker en markant sanselighed kombineret med eftertænksomhed.” citat: Lise Lotte Blom 2008 (Grubleren ses nedenfor).

Vil du udstille mine skulpturer?


Mine skulpturer bruger jeg ofte som supplement til fx mine malerier på en udstilling eller en udsmykning. Men de kan sagtens fylde en udstilling alene. Mine skulpturer af stentøjsler, er mellem 15 cm og 60 cm høje, og koster mellem 1000 og 14.000 kr. Mine malerier er næsten altid akryl på lærred i størrelsen fra 20x20 cm til 1,2x1,5 m, og prisen er fra ca. 1500 til 40.000 kr. efter størrelse. Litografierne koster mellem 800 og 4000 kr. alt efter størrelse, antal, og hvor mange trykte farver. Tegninger koster indrammet ca. 3000 kr. Jeg indrammer mine værker med sølvramme eller træramme, med mindre der slet ikke hører en ramme til værket.

Jeg udstiller i Gallerier, kunstforeninger og andre udstillingssteder jævnt fordelt over hele året. Har du lyst til at udstille min kunst, er du velkommen til at kontakte mig for at aftale tid, sted og nærmere detaljer. For kunstforeninger gælder, at jeg udstiller til gengæld for et køb på min. 5000 kr. pr. mrd. Hvis udstillingsstedet ligger langt fra København, må vi forhandle transporten. Det er en god idé, at være i god tid, da jeg udstiller hele året, og derfor planlægger lang tid frem over. Gallerier, kunstforeninger og andre interesserede er meget velkomne til at henvende sig via telefon, mail eller brev. Min adresse står nederst på denne side.Vil du købe et kunstværk her fra min hjemmeside?


Det er muligt at købe et kunstværk direkte her fra hjemmesiden. Du er velkommen til at kontakte mig via mail, hvis du ønsker yderligere oplysninger i form af et værks ex. titel, størrelse og pris. Hvis det ikke er muligt for dig at komme til København personligt for at se og hente billedet eller skulpturen, kan jeg sende tegningen, skulpturen eller maleriet til dig – hvis du selv betaler omkostningerne. Du betaler mig forud, og når jeg har modtaget pengene, sender jeg kunstværket omhyggeligt med postvæsenet (om muligt) eller en anden sikker fragtmulighed.Vil du gerne inviteres til mine udstillinger fremover?


Alle, der har tilmeldt sig mit nyhedsbrev på sidefoden, bliver inviteret til Åbent Hus – og alle andre kunstudstillinger - jeg bedriver. Har du lyst til at følge min færd, kan det derfor anbefales at tilmelde sig mit nyhedsbrev. Det kan du gøre ved at indtaste din e-mail nederst på hjemmesidens sidefod.

Kontakt info


Jeg arbejder i København. Mit værksted hedder Ateliér Lk-kunst.dk og har åbent efter aftale. Jeg holder også ”Åbent Hus” en gang i mellem, hvor du er velkommen til at kigge forbi. Jeg tager imod både gallerier, kunstforeninger, firmaer, private osv. – mit ateliér er åbent for alle - og med sine 50 m2 kan det rumme nogle stykker. Skulle du være interesseret i yderligere oplysninger, eller ønsker du at besé mit ateliér (hvor der naturligvis er mange flere end de her viste værker), kan du kontakte mig via e-mail eller på telefon. Jeg glæder mig til at høre fra dig! Kontaktoplysningerne står nederst på alle mine sider. Ellers brug formularen nedenfor.

 
 
 
 

Atelier og Gallery Lk-kunst.dk

 

Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte Kjøller

og owner Lars Kjøller

Artistic leader Lars Frantsen

 

Art studeo by Artist Lotte Kjoeller

 

Showroom/Atelier og Galleri Lk-kunst.dk:

Bogholder Allé 66 kl. tv

2720 Copenhagen

Denmark

 

All inquiries must be made through the contact form or through this mail: Lk@Lk-kunst.dk

Tel: + (45) 2383  0717

CVR: 37305294

Copyright


Dette web-sted er beskyttet af copyright. Billederne må ikke kopiers, udstilles eller redigeres uden en forudgående aftale. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte mig via e-mail.


© Copyright 2000-2019. Alle rettigheder forbeholdes. Lotte Kjoeller - E-mail Lk@Lk-kunst.dk. Det er ikke tilladt at stjæle fotos fra denne side uden tilladelse. Tyveri er strafbart!


”Kopiering fra denne hjemmeside og mine 3 blogs må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen”. De kan ved at melde sig ind i bloggen få min tilladelse til kopiering. Kontakt mig her: Lk@Lk-kunst.dk