Skulpturer er kunst

Kunst er skulpturelt

Op: Skulptur og malerier af Lotte Kjoeller i Pakhuset, Nykøbing Sjælland 2015

Til venstre: Lotte Kjoeller samt hendes skulpturer og malerier i Cobraroom nær Sophienholm 2016

Om skulptør Lotte Kjøller


Mit navn er Lotte Kjøller. Jeg er født 1966 i Køge, Danmark. Jeg arbejder i København. Jeg er skulptør, forfatter, fotograf, billedkunstner og illustrator. Jeg både skriver, illustrerer, maler, tegner, underviser, laver skulptur og holder foredrag. Min skabertrang er stor, og jeg er nysgerrig og kreativ på mange områder. Jeg er uddannet billedkunstner og mest autodidakt som skulptør.  Jeg har dog modtaget undervisning af Svend Wiig Hansens elev Tove Elmquist.  Jeg er Bjørn Nørgaard og hans kones kunstneriske datter fra 2021. Jeg har været medlem af Billedkunstnernes Forbund i mange år, samt Dansk Forfatterforening som illustrator siden 2002 og som lyriker siden 2009.

Om Lotte Kjøllers skulpturer


Jeg lavede min første skulptur 1995. Mine Skulpturer er altid skabt i dualismen mellem kunstneren og den levende model. De er udtryk for ”den stumme samtale” mellem kunstneren og hendes muse. Skulpturerne er alle modelleret direkte efter det levende menneske, som regel i stærk stentøjsler med chamotte, eller hvid skulpturler og porcelænsler, derefter brændt, og nogle gange glaseret (eller glaseret med glasur efter egen opskrift). Skulpturerne er ret hårdføre og går ikke let i stykker. Jeg modellerer mine skulpturer op fra lerets grundform, og lader leret som er et levende, organisk materiale, selv bestemme præcist hvordan resultatet bliver. Det er ikke altid, jeg glaserer mine skulpturer, da brændt ler som ren, mat og ru flade også er smuk. Jeg kombinerer forskellige materialer fx sten og ler, og opnår på den måde et sammenspil mellem de forskellige typer af overflader. Jeg blander gerne en skulptur af stentøj med en sokkel af sten eller granit. Det giver en god kontrast mellem det bløde ler og den hårde sten som det ses nedenunder. I 2019 støbte jeg min første bronze skulptur hvilket lykkedes temlig godt. Jeg glæder mig til at lave flere.

NYESTE GALLERIER


skulpturer, der tiltrækker opmærksomhed. Klik på billedet og gå til siden.

Glasering


Nogle af mine skulpturer er glaseret med almindelig stentøjsglasur ligesom ”Den badende” nedenfor. Nogle er glaseret med glasur efter egen opskrift ligesom ”Gordon”. Denne personlige opskrift er blevet brugt til mange skulpturer efter 2001, hvor patina enten ligner messing eller bronze. Nogle skulpturer er modelleret i porcelænsler (hvilket jeg er begyndt på i nyere tid) og glaseret efter egen opskrift med en glasur, der minder meget om metal. Det giver dem en mere blank overflade i en gylden tone, der vel mest minder om messing.Buste


Jeg modellerer også buster efter levende model. Det er portrætter i ler og det er en stor udfordring at fange et menneskes ”karakter” i lerets form. Det er et stort arbejde. En buste kan godt bruge omkring 30 kg ler så den er tung, og opgaven er svær. Men lykkedes det kommer der et smukt resultat ud af det man kan have glæde af i mange år. Herunder kan du se buster jeg har lavet, så kan du jo dømme selv.Kunstnerisk inspiration til skulpturer


Jeg har altid syntes at det er noget særligt når en skulptør tegner. Den måde han tegner sig hele vejen rundt om objektet på. Første gang jeg oplevede det var synes af Svend Wiig Hansens tegninger i Kunstforeningen, København. Og jeg tror som kunstner på, at det at forme tredimensionelle skulpturer, også hjælper mig til at male bedre som billedkunstner. Det hjælper mig/tvinger mig til at tænke tredimensionelt og hele vejen rundt om objektet, og ikke kun todimensionelt som papiret er. Som billedkunstner bliver du alt for ”vant til” en flad flade. Skulpturerne tvinger din hjerne til at tænke tredimensionelt og hele vejen rundt om skulpturen/billedet. - Og det hjælper også på malerierne, der så bliver mere tredimensionelle end de var før. Og den teori er faktisk kommet til at passe på mine billeder, hvor malingen topper mere nu…Nogle skulpturer er inspireret af vor tros eksistens eller af den menneskelige urkraft. Vores forfædres urmoder og urfader, der bliver brugt som symbol helt op i vores tid. Den fede kvinde som symbol på frugtbarhed og den stærke mand som symbol på styrke, går nok aldrig helt af mode. Det er en af grundstenene i vores medarvede lager af symboler.


Awards


Faktisk har mine skulpturer gjort sig så meget bemærket, at jeg bliver nævnt med 5 skulpturer i Ane & Annimi Holst-Schmidts opslagsværk ”Dansk Keramik” og er nævnt i Kunstavisen hvor der blev skrevet at de”…Flere skulpturer, bl.a. ”Grubleren” i brændt ler med chamotte, 47 x 21 x 17 cm, udtrykker en markant sanselighed kombineret med eftertænksomhed.” citat: Lise Lotte Blom 2008 (Grubleren ses nedenfor).

Vil du udstille mine skulpturer?


Mine skulpturer bruger jeg ofte som supplement til fx mine malerier på en udstilling eller en udsmykning. Men de kan sagtens fylde en udstilling alene. Mine skulpturer af stentøjsler, er mellem 15 cm og 60 cm høje, og koster mellem 1000 og 14.000 kr. Mine malerier er næsten altid akryl på lærred i størrelsen fra 20x20 cm til 1,2x1,5 m, og prisen er fra ca. 1500 til 40.000 kr. efter størrelse. Litografierne koster mellem 800 og 4000 kr. alt efter størrelse, antal, og hvor mange trykte farver. Tegninger koster indrammet ca. 3000 kr. Jeg indrammer mine værker med sølvramme eller træramme, med mindre der slet ikke hører en ramme til værket.


Jeg udstiller i Gallerier, kunstforeninger og andre udstillingssteder jævnt fordelt over hele året. Har du lyst til at udstille min kunst, er du velkommen til at kontakte mig for at aftale tid, sted og nærmere detaljer. For kunstforeninger gælder, at jeg udstiller til gengæld for et køb på min. 5000 kr. pr. mrd. Hvis udstillingsstedet ligger langt fra København, må vi forhandle transporten. Det er en god idé, at være i god tid, da jeg udstiller hele året, og derfor planlægger lang tid frem over. Gallerier, kunstforeninger og andre interesserede er meget velkomne til at henvende sig via telefon, mail eller brev. Min adresse står nederst på denne side.Vil du købe et kunstværk her fra min hjemmeside?


Det er muligt at købe et kunstværk direkte her fra hjemmesiden. Du er velkommen til at kontakte mig via mail, hvis du ønsker yderligere oplysninger i form af et værks ex. titel, størrelse og pris. Hvis det ikke er muligt for dig at komme til København personligt for at se og hente skulpturen, kan jeg sende tegningen, skulpturen eller maleriet til dig – hvis du selv betaler omkostningerne. Du betaler mig forud, og når jeg har modtaget pengene, sender jeg kunstværket omhyggeligt med postvæsenet (om muligt) eller en anden sikker fragtmulighed.Vil du gerne inviteres til mine udstillinger fremover?


Alle, der har tilmeldt sig mit nyhedsbrev i menyen, bliver inviteret til Åbent Hus – og alle andre kunstudstillinger - jeg bedriver. Har du lyst til at følge min færd, kan det derfor anbefales at tilmelde sig mit nyhedsbrev. Det kan du gøre ved at indtaste din e-mail nederst på hjemmesidens sidefod.

Kontakt info


Jeg arbejder i København. Mit værksted hedder Ateliér Lk-kunst.dk og har åbent efter aftale. Jeg holder også ”Åbent Hus” en gang i mellem, hvor du er velkommen til at kigge forbi. Jeg tager imod både gallerier, kunstforeninger, firmaer, private osv. – mit ateliér er åbent for alle - og med sine 50 m2 kan det rumme nogle stykker. Skulle du være interesseret i yderligere oplysninger, eller ønsker du at besé mit ateliér (hvor der naturligvis er mange flere end de her viste værker), kan du kontakte mig via e-mail eller på telefon. Jeg glæder mig til at høre fra dig! Kontaktoplysningerne står nederst på alle mine sider. Ellers brug formularen nedenfor.

 
 
 
 

Atelier og Galleri Lk-kunst.dk

 

Billedkunstnervirksomhed v. kunstner Lotte Kjøller

og


 

Alle henvendelser må gøres gennem min kontakt form eller denne mail: Lk@Lk-kunst.dk

Tel: + (45) 2383  0717

CVR: 37305294


LOTTE KJØLLERS CURRICULUM VITAE


Firma adresse / Studeo adress:

Atelier Lk-kunst.dk på Bogholder Alle 66 kld th, 2720 Vanløse, København.

Atelier Lk-kunst.dk at Bogholder Alle 66 kl th, 2720 Copenhagen, Denmark.


CVR nummer/number:

37305294


Kontakt/Contact:

Tel: +45 2383 0717 Site: www.Lk-kunst.dk. Mail: Lk@Lk-kunst.dk


Medlem af/Memberships (selected):

Billedkunstnernes forbund/Danish Visual Artists(BKF), DK.

Dansk Forfatterforenings illustratorgruppe og lyrikgruppe/Danish Authors Society poetry and illustrator group(DF), DK.

International Associaton of Art Europe(IAA)

Medlem af Kvindelige Kunstneres Samfund/Female Artists Society(KKS), DK.

Kunstnerforeningen 18 Novbr/Art Association ”18 Novbr”, DK.

Frederiksberg Kunstnerlaug/Frederiksberg Artists Association, DK

Kunstnergruppen  ”det NØGNE menneske” /Artist Group "the NAKED human Art", DK.

Kunstnergruppen/Artist group "Nordic-Art Co.operation", Europe


Æresmedlem af Hørsholm Photoclub hvor min far var medlem, DK

Køge/Koege Photoclub, DK

RNFOTO, DK


Kunstakademiet Flux Factory Recidency, NY


Uddannelse/Education:

2021 Bjørn Nørgaard og hans kone Lene Adler Petersens kunstneriske datter. 

2020 I mesterlære hos / apprenticeship by fotograf/photographer Barry Pringle fra Sydafrika, Copenhagen, DK

Mest autodidakt som skulptør.  Jeg har dog modtaget undervisning af Svend Wiig Hansens elev Tove Elmquist.

2004 BKF Videreuddannelse i Litografi v. Jan Andersson fra Færøernes grafiske værksted,

København/Lithographi by Jan Anderson, Copenhagen, DK.

1997 Kunstakademiet /Academy of fine Arts Ecoles des Beaux Artes, Cours de été, Paris.

1996 Fik min barnetro tilbage da det viste sig at jeg havde helbredende evner som jeg nu bruger til at skabe kunst / Got my childhood faith back when it turned out that I had healing  abilities that I now use to create art.

1990-94 Grønt bælte i Karate som selvforsvar / Green belt in Karate as self-defense

1994-95 Københavns Universitet, Kvindeforskning som sidefag/ Women's research as a minor at Copenhagen University, History of Art, DK.

1993-96 Københavns Universitet, kunsthistorie/History of Art at Copenhagen University, History of Art, DK.

        Jeg blev ikke færdig men det har formet mit liv.

1992-95 I mesterlære hos / apprenticeship by Billedkunstner/visual Artist Jeff Ibbo, København, Copenhagen, DK.

 

Legatophold/scholarship Stays:

2021: Art Center Järvilinna recidency. Kauko Sorjonen foundation and Artists of Järvilinna. Finland

2020: Tranum Kunstcenter/ Tranum artcenter recidency. Tranum, DK.

2019: Fanøhuset. BKF Kunstnerbolig/ Fanao Iceland Artist Recidency, DK.

         Art Center Järvilinna recidency. Kauko Sorjonen foundation and Artists of Järvilinna. Finland

2018  Kunsthal vARTe recidency/Exhibition Hall vARTe recidency, Varde, DK.

2014,15,16,18 Hald Hovedgaard recidency, Viborg, DK.

2012 Asger Jorns Atelier Bangsbohave recidency, Læsø, Asger Jorn studio recidency, Laesoe, DK.

1997 Kunstakademiet/Academy of fine Arts Ecole des Beaux Artes, Paris, France.

1997 Carsel sympiosioum, Letland/Latvia

 

Arbejdsområde/Responsibilities:

2020 Åbner / opens performance "White Angel Church.  En virtuel og fysisk kirke.

2020- Åbner det kunstnerstyrede/ Opens the artist-run Gallery Lk-kunst.dk, Kbh, Galleriet flytter til Hørsholm 2021. DK.

2020 Opfinder en blandform mellem foto og maleri jeg kalder "maleri med foto" og min karrierre tager en drejning hvor foto også indgår. / Inventing a mixed media between photo and painting I call "painting with photo" and my career takes a turn where photo is included. Signerer fra nu af med et lille foto i højre nederste hjørne af maleriet.

2020 Installation og performance "White Angels", Gallery Lk-kunst.dk, Kbh, Dk.

2020 Installation "Let the Angels", Gallery Lk-kunst.dk, Kbh, DK. 

2018 Blogger på/at "Smukkeste Kvinde"/"Most beatiful woman" del/part 1,2,3,4 af/of Lotte Kjøller

2018 Installation "I begyndelsen var billedet"/ " In the beginning was the picture" udstilles i Kunsthal vARTe /exhibited in vARTe exhibitionhall.

2017+18 Kurator/curator in SAK kunstbygning/exhibition hall 2017 og Kunsthal vARTe/exhibition hall 2018 med "det NØGNE menneske/The NAKED human art.

2017 Installation "Livløber"/ " Livlober" udstilles i SAK Kunstbygning / exhibited in SAK exhibitionhall, Svendborg, DK.

2016- Croquis events for Evendo & happenings.

1991- Arbejder primært med Akrylmaleri, men også akvarel, tegning, illustration, litografi, skulptur, lyrik, foredrag/Works primarily with acrylic painting, but also watercolor, drawing, illustration, lithography, sculpture, lyric, lecture.


Titulering/Salutation

2018: Anerkendes med International Prize CARAVAGGIO, Milano, Italy

2019 Anerkendes som kendis billedkunstner/ Recognized as celebrity visual artist

2020 Anerkendes som kongelig hof kunstner

2021: Anerkendes med International Prize DAVID MICHELANGELO, Rome, Italy

2021: Anerkendes med International price DANTE ALIGHIERI, Italy


Legater/Grants

2018: Anna E. Munchs legat

Professor Gottfred Eickhoff og hustus, maleren Gerda Eickhoffs fond

2016-17 Authorkontoen

1997: Bikubenfonden.

Cold Stores fond.

Augustinusfonden.

Ravel Levetzauske fond

1993: Rosenvængets rejselegat

SEPARATUDSTILLINGER/ SEPARATE EXHIBITIONS (selection / valgte):

2022: Galleri Pialeh fødselsdagsudstilling og solo. febr 2022.

2020: soloudstilling. Galleri Blæst, Sandvig, Nordjylland, august 2020

2020: Fuglsangshus. Hørsholm, DK.

2019: Girlpower. Gallery Pialeh, Frederiksberg, DK

2016: Fifty Years. Gallery Pialeh, Frederiksberg, DK

2014: Skovlunde Kulturhus, Ballerup Kunstforening/ Skovlunde Culture, Art Association Ballerup, DK.

2010, 12, 16: ”Cobrarummet”, Lyngby, DK.

2009: Pakhus Gallery, Nykøbing sj/ Nykoebing Sealand, DK

2009,11: Gallery Strandgade, Nexø /Nexoe, Bornholm, DK

2008-10: CopenHart Gallery, København/ Copenhagen, DK

2008: Gallery LB,Copenhagen, DK

2007: Gallery ”N24”, Copenhagen, DK.

2006,16: ”Cobrarummet”, Lyngby, DK.

2004: Livløber. Gallery Pialeh, Frederiksberg, DK.

2004: ”JP- galleri”, Copenhagen, DK

2000 Gammelgaard, Herlev, DK

1999-06 Gallery Nybro, København/ Copenhagen, DK

2000-21: Separat og gruppeudstillinger, Gallery Pialeh, Frederiksberg, DK

 

GRUPPEUDSTILLINGER/ GROUP EXHIBITIONS (selection/valgte):

2022: Hirschholm, Fuglsangshus, Hørsholm, DK okt.

2021: BKF Nordsjælland på Annaborg 12 aug - 12 sept 2021, DK

2021: BKF Nordsjælland i Vandrehallen: 6. August - 5 September 2021 - Fernisering torsdag d. 5. August kl. 17-19,                    Hillerød, DK

2021: Light Windows. Window-based Light Exhibition, Fluxfactory from New York City

2020: Fuglsangshus, Hørsholm, DK.

2020: Enhjørninger i det offentlige rum. Foran Galleri Lk-kunst.dk samt i vinduet. Copenhagen. DK.

2020: Body Language. Galleri Lk-kunst.dk, Copenhagen, DK.

2020: Annaborg: BKF Nordsjælland, Hillerød, DK

2020: Light Windows. Window-based Light Exhibition, Fluxfactory from New York City

2014,17,18,19,20:  ”det NØGNE menneske” /"The NAKED human art"

Den Gule Villa /The Yellow Villa, Frederiksberg 2014, DK

SAK kunstbygning /SAK Exhibition Hall, Svendborg, 2017,  DK.

Kunsthal vARTe/ vARTe exhibition Hall, Varde, 2018, DK.

Pakhus Gallery, Nykøbing sj /Nykoebing Sealand 2019, DK.

See: www.the-naked-human-art.com

2017: København før og nu, BKF,  Københavns Rådhus/Copenhagen Town Hall, DK.

2015: Havfruer- og frøkner.

Pakhus Gallery Nykøbing Sj/ Nykoebing Sealand, DK.

Galleri Nørballe / Gallery Noerballe, Augustenborg, Sønderjylland/South Jutland, DK.

2014: Havfruer- og frøkner. Ganggalleriet /Hall-Gallery, Farum, DK.

Bisbegaarden/ The Bisb Yard, Kalundborg, DK.

Københavns Rådhus/ Copenhagen Town Hall, DK

2013: Havfruer- og frøkner.  H.C. Andersens Museum /Hans Christian Anderson Museum, Odense, DK.

Gallery LABR, Roskilde, DK.

2013: Cirklen, Marstal Søfartsmuseum, Ærø, DK

1997+11: Rundetårn, København/ Round Tower, Copenhagen, DK

2009: BKF, Gallery Bastillen, Frederiksberg, DK

2008: Gallery Badevej, Helsingoer, DK

2008: Cirklen, Kulturspinderiet, Silkeborg, DK

2006: Passionsdage, Øsknehallen, Oesknehall København/Cobenhagen, DK

2006: KKS, Portalen/Portal, Greve, DK

2003: Periskop, Kulturspinderiet, Silkeborg, DK

1999: Vikingeskibsmuseet, Roskilde, DK

1998: Museet ved Trelleborg, DK

1996: Naestved Museum, DK

1988: Nicolai Udstillingsbygning (nuværende kunsthal) /Nicolai exhibition Hall, København/Copenhagen, DK

Nicolai: Jeg har udstillet i Nicolai Udstillingsbygning - og ikke kunsthal - som den er i dag. Udstillingen hed Latinamerikansk Udstilling i 1988. Nicolai var udstillingested før den blev kunsthal og der har jeg udstillet en meget stor scenedekoration på scenen i Nicolai (der ikke er en scene mere). Den var lavet af flamingo der var limet sammen i 3 lag 10 cm tyk flamingo og bemalet så det var et tredimentionelt træ og nok 1x3 m stort. Det var et livstræ som de bruger det i Latinamerika. Det fyldte hele scenen. På det var anbragt ting og sager fra de latinamerikanske ambassader som gryder, potter, figurer etc. - en ting for hvert land.  Som ung var det sammen med de første kunstnere og musikere jeg kendte, de Latinamerikanske kunstnere der kom i min kære reservefar, komponist, og leder af et studie, mexicaneren Alfredo Moreleons hjem i Køge, jeg udstillede med. Det var mit allerførste rigtige kunstværk udstillet som helt ung. Jeg har ikke været meget mere end 22 år og så på et meget eftertragtet udstillingssted allerede den gang. Når Nicolai kunsthal som rigtigt er siger til folk at jeg ikke har udstillet - endnu - i kunsthallen så lyder det som om at min cv taler usandt. Det gør den ikke. Se på årstallet og se der står udstillingsbygning - ikke kunsthal.  Jeg var  i 2016 inde at tale med dem om problemet ved skranken i Nicolai. Man indrømmede at kunsthallen ikke havde bevaret dokumentation fra før tiden som kunsthal. Jeg kom med en plakat som dokumentation som jeg forærede dem og som de har endnu. Lederen af Nicolai Kunsthal Andreas Brøgger bekræfter hvad jeg siger og siger tak for plakaten som er i deres arkiv.

 

INSTALLATIONER / INSTALLATIONS

2003: Livløber/Livlober, installation. Kulturspinderiet Artcenter, Silkeborg, DK

2004: Livløber/Livlober, installation. Gallery Pialeh. Frederiksberg, DK

2007: Livløber/Livlober, installation. Arthouse Kunsthandel /Arthouse Art trade, Frederiksberg, DK

2017: Livløber/Livlober, installation. SAK Kunstbygning / SAK Exhibitionhall, Svendborg, DK.

2018: Lotte Kjøller slår igennem med installationen: I begyndelsen var billedet/In the beginning was the picture. Kunsthal vARTe. vARTe Exhibitionhall, Varde, DK.

Anden installation skabt, kaldet ”I begyndelsen var billedet”: Lars er den musiker der akkompanerer komponist Alfredo Moreleons smukke lydbillede - eller anderledes musik - skabt og komponeret til og af billedkunstner Lotte Kjøllers installation "I begyndelsen var billedet" med malerierne "Stjernehimlen", "Båret" og "Michael" i samme rækkefølge på sin guitar. Alfredo Moreleon er fra Mexico og uddannet på musikkonservatoriet der. Han har boet i Danmark i mange år. Lars er autodidakt musiker med mange år på bagen og har i samarbejde med Alfredo skabt et akkompament til lydbilledet på levende guitar til Lottes Kjøllers værk der kan fremføres under ferniseringen af en udstilling. Musikken varer ca. 15 min. og skal spilles i hele udstillingens åbningstid. Se installationens tilblivelse her, Se link.

 2018:

Lotte Kjøller strikes through with the installation "In the beginning was the picture":  Second installation created, called "At the beginning was the picture": Lars is the musician who accompanies composer Alfredo Moreleon's beautiful soundtrack - or different music - created and composed for and by the painter Lotte Kjøller's installation "In the beginning was the picture" with the paintings "Stjernehimlen "," Worn "and" Michael "in the same order on his guitar. Alfredo Moreleon is from Mexico and educated at the music conservatory there. He has lived in Denmark for many years. Lars is an autodidactic musician with many years on the bag and in collaboration with Alfredo has created a accompaniment to the soundtrack of live guitar for Lottes Kjøller's work, which can be performed during an exhibition. The music lasts about 15 min. and is played in exhibitiontime.  See installation here, See link

2019: Livløber/Livlober, installation. Pakhus Gallery, Nykoebing Sealand, DK

2020 Installation "Let the Angels", Galleri Lk-kunst.dk, Kbh, Denmark

2020: Hvide Engel / White Angel som senere vises i Finland. Virtuel/fysisk separatudstilling/installation med performance med Lotte Kjøller i eget Galleri Lk-kunst.dk, København, DK

2021: Valkoinen Enkeli (white Angel), installation. Järvilinna Artcenter Exhibitionhall, Vihtavuori, Finland. Installation og maleri / installation and visual art: Lotte Kjöller. Lyd / sound: Alfredo Moreleon (see 2018).

Copyright


Dette web-sted er beskyttet af copyright. Billederne må ikke kopiers, udstilles eller redigeres uden en forudgående aftale. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte mig via e-mail.


© Copyright 2000-2019. Alle rettigheder forbeholdes. Lotte Kjoeller - E-mail Lk@Lk-kunst.dk. Det er ikke tilladt at stjæle fotos fra denne side uden tilladelse. Tyveri er strafbart!


”Kopiering fra denne hjemmeside og mine 3 blogs må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen”.  Kontakt mig her: Lk@Lk-kunst.dk